Какво трябва да вземем под око относно различните видове автогуми съобразно необходимите ви параметри

Какво трябва да вземем под око относно различните видове автогуми съобразно необходимите ви параметри

Автогумите несъмнено са едни от най-значимите съставни части за вашия автомобил. Вашите автогуми служат за придаването на първостепенно удобство и комфорт по време на контрола на колата , и обещават сигурността , спрямо автогумите, както на управляващия , така и на останалите околни . За да успеете да изпълните тези очаквания обаче, е нужно да заложите на сигурните автогуми. В продължението на статията ще ви предоставим информация за основните фактори, които е необходимо да бъдат разгледани под внимание при спирането в избора . Като допълнение, ще ви покажем няколко потребни наставления нужни при работата по монтаж , така че всичко да премине по със сигурност най-добрия и безпрепятствен начин за вас.

Летни разновидности автогуми

– подхождат точно на метеорологичните обстоятелства по време на жаркия пролетно – летен етап у нас . Материалите , от които са изобретени те, не позволяват изтриване при високи скорости, или пък разваляне поради жаркото слънце . Поставяйки на колата си летни автогуми, бихте могли да бъдете убедени , че те ще се съхранят в страхотно състояние за доста дълъг времеви период .

Подходящи за всеки сезон автогуми Създадени с цел да се прескочи досадната и неприятна за редица шофьори на автомобили смяна на автогумите по два пъти годишно . Макар и да не са способни изцяло да компенсират зимните или летните такива, те поемат голяма част от характеристиките на двата вида и обещават постигането на необходимте нива на сигурност при управление на автомобила. От една страна всесезонните автогуми осигуряват нормалното придвижване на колата през зимата, а от друга – са издръжливи на обичайните летни горещини.

Информация за автогуми 1
Информация за автогуми

Как да се спрете на точните автогуми?

Наложително е при избора на автогуми да се наблегне на няколко доста важни детайли и качества. Тези детайли ще ви помогнат да прецените кои са най-прилягащите и съответстващи автогуми за вашето возило. Те водят своето начало от размера и различните показатели на автогумите, и достигат до категории като тяхната цена и роля. В следващата част на текста ще ви стане ясно онова, което трябва да знаете за споменатите фактори , поемащи съществена роля в процеса на избор .

# Необходими критерии , имаме предвид в избора на автогуми

Размер – размерът логично е една от влиятелните характеристики, които е добре да се предвидят . За всеки тип кола съществува целесъобразен размер автогуми, обичайно посочен в нейното упътване. Със сигурност прочетете това ръководство и имайте предвид оказаните в него параметри. Вземането на непасващ за вашето превозно средство размер автогуми може да бъде последвано от няколко неприятни действия при шофиране , като например излишен разход на горивна течност, стържене при извивки на пътя и т.н.

Товарен и скоростен показател – два индеска , които също са от истинско значение в хода на избор на автогуми. С какво по-точно се свързват те? Товарният индекс е показател за тежестта , която определената автогума е възможно да понесе . От своя страна пък скоростният показател представя най-голямата вероятна скорост за дадената автогума. Или казано с други думи , товарният и скоростният показатели информират крайните нива при хода на дадените типове и модели автогуми, с които който и да е шофьор е задължен да внимава .

Длъжност – под „функция“ разбираме в какви пътни ситуации принципно ще бъдат използвани конкретните автогуми. Деликатната ситуация на шосето налага и специфични специфики и характеристики от гледна точка на автогумите. Автогумите, измислени за шофиране в градски условия , е добре да обещават по-малки разходи на гориво и максимално малък спирачен път. Ако редовно шофирате по магистрали или други главни пътища, съществени за избора на автогуми са тяхната стабилност на високи скорости, идеалното взаимодействие с пътя и идващият от него комфорт при шофиране .

Цена – съвсем естествено колкото по-стойностни автогуми смятате да сложите на вашето превозно средство, толкова по-скъпа цена ще е нужно да платите за тях. Въпреки всичко разучете в подробности за кой тип кола ги купувате, в какви условия ви се налага да го управлявате и кои детайли на автогумите са от най-важно значение за вас. С този метод ще можете да получите максимално доброто и задоволително за вас съотношение между цена и качество при избирането на автогуми.

Разгледайте автогуми 2
Разгледайте автогуми

Съвети след съставянето на монтажа на автогумите

какво следва – след извършването на монтажа , продължавайте неизменно да наблюдавате състоянието на автогумите. Не забравяйте да проследявате различни изменения в налягането им, външни промени, странности и още възможно не много хубави ситуации. Ако видите такива , по-добре решете проблема , за да си обещаете безопасните мерки .

Огромно разнообразие от автогуми 3
Огромно разнообразие от автогуми

Зимни възможности за автогуми

– те са пригодени да създадат нормалното превозване на автомобила в сурови зимни обстановки , често имащи фактори като наводнени шосета , снежни навявания и заледена настилка. Осъзнавайки тази причина имат каучукова смес , притежаваща наложителната гъвкавост при слаби градуси и гарантираща правилното взаимодействие с пътната настилка. Зимните автогуми най-вече се поставят през октомври или ноември и се свалят напролет , когато заем , че студът и заснежаванията са със сигурност завършили.

Разновидности автогуми 4
Разновидности автогуми

Ускорено получаване

– изпълняването на поръчките от сайта ни в повечето случаи се реализира веднага в рамките на следходния работен ден. Евентуално ако съответният тип гуми не съществува в склада ни и трябва тепърва да се докара от Германия, срокът е до 10 работни дни.

Автогуми – как да ги монтирате

Съвършено логично след намирането на нови автогуми, настъпва време и за прикачването им към съответното превозно средство. Пристъпвайки към този момент все още има изпитани улесняващи процедури, които би било добре да направите. Запознайте се кои биха могли да са те в продължението на статията :

оставете грижата на специалисти – монтажът на автогуми е процедура, която е препоръчително да се извършва само и единствено от монтьори, работещи в професионални сервизи. Не експериментирайте да правите планове на своя глава , защото всяка лошо сложена автогума е възможно след това да бъде причина за много неприятни неприятности по пътя.

задните автогуми в много добро състояние – задните колела в повечето случаи не се обвързват с волана на колата , което превръща сцеплението с пътя много по-особено . Поради тази причина е препоръчително отзад да се направи монтаж на най-новите или намиращите се в най-добро състояние автогуми предоставящи максимално ефективен контрол върху превозното средство и отстраняването на затормозяващите ситуации по пътя .

Голямо разнообразие автогуми 5
Голямо разнообразие автогуми

Заповядайте да прегледате разновидностите ни на автогуми

Обърнете внимание на списъка на сайта ни и изберете идеалните автогуми за вашият автомобил ! Вижте и останалите ни предложения:

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
мото гуми
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Разнообразие от автогуми 6
Разнообразие от автогуми
Най-добрите оферти за автогуми 7
Най-добрите оферти за автогуми
Повече за  автогуми 8
Повече за автогуми
Намерете най-добрите оферти за автогуми 9
Намерете най-добрите оферти за автогуми

Летни разновидности автогуми
Как да се спрете на точните автогуми?
Съвети след съставянето на монтажа на автогумите
Зимни възможности за автогуми
Ускорено получаване
Автогуми – как да ги монтирате
Заповядайте да прегледате разновидностите ни на автогуми

Leave a Comment